From: Encik Jamal (Team My-Qalam.com)
Tarikh:

Di bawah syarikat SIFUFBADS Sdn Bhd,
No 2-2, Jalan Tasik Utama 9, 
Medan Niaga Tasik Damai,
Sungai Besi 57000 Kuala Lumpur.
HP - 010-236 9494 (En Kamarul)




Buat anda yang mungkin ada mengalami masalah ini:

  • Bacaan tajwid kurang "pandai". Tak tahu mana Idghamnya, mana Izharnya. Selalu pakai redah je baca. Takde panjang pendek.
  • Sambil baca Quran, mahu tahu tafsirnya samada dalam Bahasa Melayu mahupun English dengan cepat. Malas sikit nak buka tafsir semasa baca Quran.
  • Mahu membaca Quran dengan gaya Qari-Qari hebat dunia, tapi tak tau bagaimana. Bukan senang nak belajar gaya bacaan Qari-Qari hebat ini...
  • Mahu mengajar anak membaca Quran di rumah, masa selalu menjadi halangan. Ditambah lagi dengan keletihan selepas bekerja seharian. Nak hantar anak mengaji, susah nak cari guru.

Masalah-masalah di atas sudah biasa didengari! Memang ramai umat Islam kita di Malaysia mengalaminya. Mungkin anda juga tergolong darinya....

Itu masih normal. Sebenarnya, ada lagi masalah yang lagi besar yang dihadapi oleh ramai umat Islam Malaysia ni. Jangan marah kalau kami katakan bahawa:

  • Sangat ramai golongan belia kita yang tak tahu langsung baca Quran. Terutamanya yang duduk di bandar. Apa sebabnya?
  • Yang tahu baca Quran, tahu baca dengan bacaan mendatar sahaja. Tak tahu tajwidnya! Ada yang baca macam "bas ekspress" sahaja. Kami yakin bukan anda!
  • Ramai ibu bapa hantar anak mengaji Quran, tapi mereka sendiri tak pandai baca Quran! Baca setahun sekali! Itupun tersekat - sekat membacanya. Ada yang kena "uji" dengan anak, malu!
  • Ada pemuda yang di"test" power oleh bakal ayah mertua jadi imam, tergagap-gagap membaca surah semasa solat berjemaah. Ramai yang sangkut...
  • Dan banyak lagi hal, tapi malas kami huraikan panjang lebar.

Masalah-masalah ini jika dibiarkan, parah! Orang kita makin jauh dari Al Quran. Makin jauh dari Quran, boleh rosak binasa bangsa dan negara.

Maka dengan itulah..

 

Kita perlu mempelajari Al Quran. Antaranya:

  • Kita pelajari bagaimana menggunakan tajwid yang betul. Tajwid betul, baru "elok" bacaan kita, dan sudah pasti tak lari maknanya.
  • Kita belajar bagaimana untuk membaca Quran dengan merdu seperti Qari-Qari Quran terbaik di dunia.
  • Kita baca Quran, kita pelajari terjemahannya. Dapat mengetahui isi kandungan Al Quran, berlipatkali ganda pahalanya.

 

Itulah, perkara utama bila kita belajar Quran. Memang semua orang ingin belajar untuk pandai membaca Quran, tapi ramai antara mereka yang terhalang disebabkan:

 

  • Sibuk bekerja, tiada masa nak belajar ke kelas mengaji! Penat kerja, balik rumah, tengok TV, tidur! Mana ada masa!
  • Ada masa, tapi segan nak pergi belajar. Umur sudah lanjut, takut diketawakan orang bila belajar mengaji!
  • Takkan belajar dengan anak pula? Patutnya ibu bapa ajar anak! Ada kes macam ni berlaku...
  • Nak belajar dari TV? Dari VCD? Biasanya ramai yang tak dapat! Almaklumlah, sudah "berumur"...

Anda alami masalah di atas? Nak tahu apa yang patut anda buat?

 

Produk berteknologi tinggi buatan Muslim Malaysia untuk membantu umat Islam Malaysia supaya lebih celik Al Quran.

 

 



- Net Weight: 1.5kg (Complete Pack)
 - 2 GB (Built In Memory)
- PC connection.USB allows the user to connect with the PC
- User-friendly designed, high quality voice


Mari Kita Lihat Komponen Quran Terbaru Ini Satu Persatu. Tak Kenal Maka Tak Cinta!

 



     
     
   

 

 

Saya suka Quran Digital Read Pen My Qalam ini. Senang digunakan. Pilih mode Qari samada untuk bacaan atau untuk terjemahan pada naskhah Al Quran, kemudian touch pada ayat Quran. Ianya akan bacakan untuk saya. Dan saya pula boleh dengar, fahamkan, dan ikutinya. Gajet Islamik yang memang patut dimiliki.


Encik Eezwan, Kuala Lumpur.

Ternyata My-Qalam sangat bagus digunakan dalam proses pembelajaran Al Quran. Saya boleh pilih Qari pilihan saya, dan tunjukkannya pada surah pilihan. Anak-anak juga boleh gunakannya belajar ALIF BA TA. Saya juga hadiahkan 1 unit untuk ibu saya. Terima kasih my-Qalam.


En Haizul Aswad - perunding kewangan.

   

Saya beli untuk saya sendiri dan juga sebagai hadiah buat ibu dan ayah. Sebelum ni dah dapatkan 1 unit. Paling saya suka, baca satu ayat, kita terus dapat ikuti terjemahannya pula. Selain itu, anak saya yang berumur 2 tahun juga boleh belajar Alif Ba Ta dengan naskhah kecil.


Encik Iqbal - Jurutera, KL.

Saya telah membeli satu unit My Qalam untuk diri sendiri. Selepas ini bercadang untuk mendapatkan lagi beberapa unit untuk ayah saya dan juga sebagai hadiah hantaran untuk kawan-kawan yang ingin melangsungkan perkahwinan.


Encik Muzhaffar Mohammad - Daylight Industries Sdn Bhd.

 


Anda sudah lihat bukan, dan dah nampak bagaimana My Qalam ini bakal membantu anda dalam membaca dan mempelajari Al Quran.

Di bawah ini, saya sebutkan dengan jelas...

 




lulus jakim

Produk Quran Digital My Qalam ini lulus KDN. 35 ahli panel yang telah dilantik oleh KDN telah menilai dan menyemaknya. Anda lihat bukti yang disertakan dalam Quran ini. Bukan calang-calang orang yang menyemaknya.

  1. Dato' Syeikh Mohamah Nor Bin Mansor (Chairman)
  2. Ustaz Haji Azhari Bin Othman (Deputy Chairman)
  3. Dato' Haji Salehuddin Bin Omar Al Hafiz
  4. Dato' Sha'ari @ Shangari Bin Abdullah
  5. Dato' Haji Idris Bin Talib
  6. Dato' Haji Zulkifle Bin Haji Ali
  7. Ustaz Hj Ab. Rahim Bin Md Zain
  8. Ustaz Shaharuddin Bin Pangilun
  9. Ustaz kamaruddin Bin Komeng
  10. Ustaz Othman Bin Hamzah
  11. Ustaz Hj Zaher Rudin Bin Mokhtar
  12. Ustaz Shafie Bin Shaari
  13. Ustaz Syeikh Roslan Bin Haji Abdul Halim
  14. Ustaz Wan Ahmad Alauddin Bin Haji A.Rahman
  15. Ustaz Nasharuddin Bin Ngah
  16. Ustaz Hj. Muridi Bin Hj. Mohamad
  17. Ustaz Hj. Hashim Bin Othman
  18. Ustaz Hj. Muhammad Helmi Bin Ismail
  19. Ustaz Hj. Mohammad Bin Hashim
  20. Ustaz Shukri Bin Sarkawi
  21. Ustaz Hj. Ahmad Bin Hj. Hashim
  22. Ustaz Aizi Saidi BIn Abd. Aziz
  23. Ustaz Ku Apwa Bin Ku Ibrahim
  24. Ustaz Khairuddin Bin Mohamed
  25. Ustaz Zainizan Bin Ismail
  26. Ustaz Yussof Bin Hazmi
  27. Ustaz Mohamed Tahir Bin Abd. Manap 2
  28. Ustaz Moghni Bin Israri
  29. Ustaz Hj. Makhadzir Bin Abdan
  30. Ustaz Hj. Kadri Bin Abdul Hamid
  31. Ustaz Mohd Khairul Anuar Bin Mohammad
  32. Ustaz Mohd Ilham Bin Hj. Ikhsan
  33. Ustaz Mazlan Bin Mohd Zaini
  34. Ustaz Hj. Mohd Akmal Bin Hj. Othman
  35. Ustaz Hj. Ibrahim Bin Kisab
jakim
kdn lulus jakim

Ianya diluluskan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN). Lulus di bawah akta percetakan! Surat bertulisan Jawi dari KDN anda boleh dapati dari bahagian akhir naskhah Quran ini. Cop KDN adalah bukti ianya lulus dari KDN.

lulus jakim

Ianya buatan Malaysia, dari pengilang sah Muslim di Malaysia. Orang Melayu Islam. Cuma software sahaja diimport dari China. Pembuatan di Malaysia.

kdn
lulus jakim

Pen ini menggunakan CHARGER. Cas 4 jam, anda boleh pakai untuk tempoh masa yang panjang juga. Tak perlu bazirkan duit beli bateri lagi seperti model-model sebelum ini yang ada di pasaran.

lulus jakim

Ia memiliki fungsi bacaan WORD by WORD yang sangat membantu dalam mempelajari tajwid dan juga sangat sesuai untuk mereka yang baru dalam bacaan Quran. Very friendly!

lulus jakim

Terdapat bacaan 8 Qari mashyur yang boleh anda ikuti. Mereka adalah

Syeikh Misyari Rasyid Al-afasi Abdul Rahman
As-Sudais
   
Abu Bakr Al-Shatri Syeikh Ayub
   
Saad Al-Ghamdi Syeikh Hudaify
   
Syeikh Mahir
Al-Muayqal
Qari Ibrahim
lulus jakim

Memiliki terjemahan dalam Bahasa Melayu. Bukan saja pada Quran, tapi juga terdapat pada buku Doa, Panduan Solat, dan juga pada Kad Index bacaan.

lulus jakim

Hanya gunakan pen pada Quran, anda boleh memilih Qari, terjemahan bahasa, stop and play, dan juga rekod suara. Boleh bandingkan suara bacaan anda yang telah direkod dengan bacaan dari Qari-Qari yang ada. Cara belajar yang baik!

lulus jakim

Anda berada dalam perjalanan? Naik bas? Memandu jauh? Anda juga boleh gunakannya dengan memilih fungsi bacaan secara terus pada Kad Index. Dan sekali sekala, anda bolehdengar MP3.

lulus jakim

Anda oleh gunakan kabel USB untuk memindahkan lagu-lagunasyid kegemaran dalam komputer anda.

lulus jakim

WARRANTY diberikan pada anda dalam masa setahun. (waranty pada software PEN). Don wurri!

lulus jakim

Panduan penggunaan My Qalam disertakan sekali bersama set ini.

 



Banyak lagi sebab anda patut miliki Quran Digital Read Pen My Qalam ini.

Anda boleh hadiahkan Quran Digital My Qalam ini kepada:

  • Ibu bapa anda. Pasti mereka sangat sukakannya! Sambil rehat-rehat di kampung, mereka boleh menggunakan Quran Digital ini. So sweet!
  • Jadikan hadiah ulang tahun kelahiran. Sambutan yang lebih bermakna buat yang tersayang.
  • Hadiah kepada sahabat setia anda yang mungkin akan bertukar kerja, berpindah rumah, atau memang anda nak berikan hadiah kepada mereka.
  • Hadiah perkahwinan kenalan anda. Sudah pasti mereka amat menghargainya. Mereka gunakan Quran Digital ini, mereka dapat pahala, anda juga dapat pahala.
  • Jadikan hantaran perkahwinan kepada bakal pasangan hidup anda. Sudah pasti ianya lebih mengingatkan pasangan kepada ALLAH. Usah bazir wang ringgit dengan menyediakan hantaran-hantaran yang kurang bermanfaat.
  • Sedekah, atau wakaf di masjid, di sekolah, anak yatim. Insyallah lebih banyak pahala anda terimanya.

Jadi, pada hari ini, kami membuka peluang kepada anda untuk dapatkan Quran Digital Read Pen My Qalam ini.

 

Quran Digital My-Qalam ini memang mampu membantu. Saya beli ni untuk anak saya yang nak balik Politeknik. Dia memang rajin belajar baca Quran dari youtube, dan surah Yasin juga sudah dihafalnya. Saya beli ni sebagai hadiah untuk dia.


Encik Sulaiman.

Saya mendapatkan My Qalam ini untuk anak saya. Sungguhpun anak saya terdiri dari golongan anak yang istimewa, dengan adanya Pen Quran Digital My-Qalam ini, ia mampu menjadi sebagai salah satu terapi pertuturan untuk anak saya.


Encik Hamid.

   

Kepada www.my-qalam.com, terima kasih diucapkan. Tiada sebab untuk malas baca Quran lagi. Alat bantuan yang canggih dah ada. Ada peluang berguru, kita berguru. Quran Read Pen ini pula membantu sebagai pembantu di kala guru tiada. Kami sefamily memang sukakan MY-QALAM ini.


 

 

 

RM 397

  RM 370

 


Harga di luar sana, mungkin lebih tinggi dari harga yang kami jual.

Tapi pada hari ini, kami berikan harga DISKAUN pada anda!
Anda tidak perlu bayar RM 397, tetapi anda hanya perlu labur

 


(CAS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA MELALUI POS LAJU)


Ya, RM 300 sahaja untuk memiliki Pen Al Quran Digital ini! Harga terbaik untuk servis yang terbaik!


 

Kami menyediakan stok 300 unit sebelum Ramadhan ini. Dan ianya dijangka akan SOLD OUT dalam masa terdekat. Seperti yang kami jual sebelum ini...

Siapa bertindak cepat, insyallah berpeluang untuk dapatkannya dengan segera.

Dengan pembelian Quran Digital My Qalam ini, anda akan dapat:

 

Ya, 9 item utama yang bakal anda terima. Item bagi pakej lengkap Quran Digital My Qalam ini. Ya, anda akan terimanya!



 

 





Mungkin pada masa anda nak beli tu harga dah dinaikkan, dan mungkin juga stok dah habis! Melepas! Quran Digital paling terbaru dengan harga MAMPU MILIK memang patut untuk anda miliki sekarang. Bukannya esok, bukannya minggu depan, bukannya bulan depan!

Dapatkannya pada hari ini juga!

Tawaran terbaik buat anda! Kalau anda tak ambil hari ini, anda pasti akan cuba dapatkannya pada kemudian hari. TAPI INGAT YE, akan datang belum tentu anda dapat OFFER BAIK macam ni. Jadi, dapatkannya sekarang dengan klik BUTANG BELIAN di bawah.

 

 

 


Selepas anda buat bayaran, dan isi maklumat pembayaran, kami akan terima dah sahkan pembelian anda. Dan kami akan uruskan tempahan anda dalam masa 24 jam. Kami paksa pihak POS LAJU supaya produk dapat dihantar dalam masa sepantas mungkin. Insyallah dalam masa 2-3 hari. Dan anda juga boleh call staff kami di 010-236 9494 (En Kamarul)  @ ofis di no. 03-9055 4938 untuk bertanyakan status pembelian dan penghantaran. Anda juga boleh temui kami di pejabat urusan kami - SIFUFBADS Sdn Bhd, No 2-2, Jalan Tasik Utama 9, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur. Call sebelum datang!

Produk yang ditempah dilindungi dengan JAMINAN 1 TAHUN. Anda jaganya dengan baik, Insyallah kad WARANTI ini anda simpan saja dalam laci cantik anda tu. Call saja kami jika ada masalah dengan produk!

Anda takut produk yang dibeli tiada kelulusan JAKIM dan KDN? Jangan bimbang. Kami tahu pasal tu. Ramai takut nak beli kerana takut terbeli yang tiada kelulusan. Untuk makluman, kelulusan KDN pada produk ini anda boleh dapati pada kotak My Qalam ini, dalam naskhah Quran, dan juga surat KKDN di akhir naskhah. Dan berita baiknya, ianya juga telah disemak dan disahkan oleh 35 ahli panel JAKIM. Anda boleh lihatnya di muka surat awal naskhah Quran. Beli tanpa WAS-WAS :-)


Sudah tak sabar untuk milikinya Sekarang? Buat tempahan sekarang atau boleh pick-up di ofis kami seperti peta di bawah;


Sekian,
Team My-Qalam.com,
Di bawah syarikat SIFUFBADS Sdn Bhd,
No 2-2, Jalan Tasik Utama 9, 
Medan Niaga Tasik Damai,
Sungai Besi 57000 Kuala Lumpur.
HP - 010-236 9494 (En Kamarul)
Ofis - 03-9055 4938 
Emel -
sales@my-qalam.com
Facebook - facebook.com/TaukehQuranDigital (Pengedar Al Quran Digital)

PS: Saya pernah dengar orang cerdik pandai berkata - "Ramai orang sanggup habis RM1000 untuk beli gajet seperti Iphone, Ipad tapi tak ramai yang sanggup melabur untuk mengaji". Amacam? Kalau kita melabur untuk Quran Digital ini pula, bagaimana? Berbaloi Insyallah.

PS: Saya jamin Quran Digital ini amat membantu anda dalam meningkatkan ilmu dan kemahiran anda dalam membaca Quran. Tak membantu selepas pakai Al-Quran digital ini? Baik saya berhenti saja jual produk baik ini!

PS: Tawaran harga RM300 ini masih lagi rendah berbanding harga di luar sana. Dan satu lagi, stok cepat habis! Jangan anda merayu-rayu pula pada kami untuk membelinya dengan harga yang 2 kali ganda tinggi ketika stok dah habis! Jangan rugi ye..